Hopp til hovedinnholdet

Redd for å bli gravid

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er jente som har epilepsi og ADHD. Endelig har vi funnet frem til en epilepsimedisin som ikke gir meg bivirkninger og har stoppet anfall. Jeg tar også Strattera for ADHD. Det har gjort at jeg kan føle fri til å leve et normalt liv. Det har gjort at jeg har fått meg kjæreste, han er kjempekul 14år. Mamma ville jeg skulle ha prevensjon så hun slipper å bekymre seg for graviditet, selv vi ennå ikke har hatt sex. Problemet er at epilepsi medisinen reduserer prevensjonen. Så legen foreslo jeg fikk det kraftigeste gestagenet som hindrer eggløsning. Nemlig Marvelon21 og aldri pause mellom brettene pluss at jeg også tar Cerazette. Jeg begynte på begge i dag siden det var min første dag i mensen. Men er det nok? Kan jeg nå ha sex med kjæresten uten å være redd for å bli gravid? Jeg fortalte mamma at jeg likevel ikke ville føle meg helt trygg. Så hun har bestilt over nett sæddrepende stikkpiller som jeg kan legge i kjeden, og sa jeg kan også gjøre avtale med han trekke seg ut før sprut.

SVAR

Besvart 01.10.2017 21:29:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle