Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan mellomblødninger vare?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Begynte akkurat på Evra p-plaster og på tredje uka jeg satt på plasteret så fikk jeg mensen, altså en uke for tidlig. Nå har jeg blødd i 2 uker og skjønner ingenting. Skulle egentlig ta plasteret sammenhengene for å unngå mensen, men kom ikke engang til uke 4 før jeg fikk. Begynte med plasteret under de siste dagene av sist mensen, som jeg fikk etter jeg slutta på p-pillene mine (Måtet slutte på de før en operasjon) Burde jeg kontakte legen eller hvor lenge kan dette vare?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som mellomblødninger. Mellomblødninger er blødninger utenom den månedlige pausen. Dette er vanlig og normalt de første 3 månedene med p-plaster.

Du trenger ikke å ta kontakt med lege. Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon