Hopp til hovedinnholdet

Kan man gå mye opp i vekt av p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte på p-piller Loette 28 for 6 måneder siden nå og er egentlig ganske fornøyd, men så har jeg bare prøvd denne typen da, men jeg har gått opp 5 kilo etter at jeg begyndte på dem. Lurer på om det er normalt? Vet at det kan samle seg meir vatn i kroppen enn til vanlig og har følt meg ganske oppblåst en stund. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om vekta mi til vanlig, men trendte i 1 år å nådde endlig målet mitt å gikk ned 6 kilo. Litt trist med all den jobbinga når jeg bare går opp 5 kilo igjen på ett blunk. Er det også en mulight for å gå litt ned i vekt igjen om jeg slutter på p-piller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Loette gir normalt ikke stor vektøkning av seg selv, men det er riktig som du sier at man i starten kan få litt væskeopphopning og dermed en liten vektøkning. Dette vil normalisere seg igjen.

Men det som kan gi vektøkning er at ofte når man har fått seg kjæreste så koser man seg gjerne litt mer med deilig mat og snacks. Det sammen med mindre trening/bevegelse vil gjerne gjøre at vekten øker noe. Nå vet ikke jeg om dette gjelder deg, men om du ikke har endret kosten din (selv små endringer kan gi utslag) eller redusert treningsmengden din vil dette normal heller ikke gi utslag på vekten. Så er du ellers fornøyd med p-pillene dine synes jeg ikke at du trenger å slutte med dem. Tenk heller gjennom om du har endret kost og treningsvanene dine og se om svaret ligger her.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon