Hopp til hovedinnholdet

Kan man bruke p-piller i kombinasjon med p-stav for å redusere blødning?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei hei! Jeg er en 19 år gammel jente som fikk satt inn p-stav i februar i år. Jeg har hatt mange uregelmessige blødninger siden da og det har i perioder vert sporblødninger samenhengende over måneder. Dette ble uholdbart for min del og jeg gikk til legen i sommer. Jeg hadde allerede tatt en negativ klamydiatest i mai og jeg har ikke byttet seksualpartner siden da(vi har også vært eksklusive siden før den tid). Poenget mitt er: da jeg var hos legen kunne de ikke hjelpe meg. Legen så tafatt på meg og tok en celleprøve for sikkerhetsskyld og sa "god bedring". Dette betalte jeg egenandelen min for og blødde like mye. Jeg har hatt kontakt med Helsesista på snapchat og hun sier at man kan skrive ut microgynon eller oralcon for å hjelpe på slike blødninger. Spørsmålet mitt er da: hvorfor fikk jeg ikke det tilbudet (da jeg har gått på p-piller og har heller ingen helsetilstander eller noen familiehistorikk som tilsier at jeg er uegnet for det)? Håper på svar. Mvh jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan dessverre ikke svare deg på hvorfor legen din ikke anbefalte deg å prøve p-piller i tillegg til p-staven din. Det jeg vil anbefale deg er å ta en tur på helsestasjon for ungdom. Her er de spesialister på prevensjon og jeg er sikker på at de kan hjelpe deg.

Det er riktig at det er mulig å bruke p-piller ved siden av p-stav for å kontrollere blødningene dine, men du kan ikke bruke alle merker. Man bruker å anbefale Micorgynon eller Oralcon daglig eller annenhver dag i noen måneder for å se om man får kontroll over blødningene. Lykke til.

 

 


 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon