Hopp til hovedinnholdet

Jeg glemte p-pillen over 48 timer, bør jeg ta angrepille?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge gått på p-pillene oralcon, og har aldri glemt å ta en pille før. Jeg pleier å ta pillen når jeg våkner på morgenen, og på onsdag tok jeg den mellom klokken 10 og klokken 12. På fredag i 14-15 tiden merket jeg at jeg hadde glemt å ta torsdagspillen dagen før, og glemt å ta fredagspillen når jeg våknet den dagen (fredagen). Jeg tok torsdagspillen når jeg oppdaget det (altså i 14-15 tiden på fredag) og deretter tok jeg fredagspillen litt senere på kvelden samme dag. Jeg hadde ubeskyttet samleie torsdags ettermiddag. Burde jeg tatt angrepille? Jeg har lest i papiret som ligger i pilleesken at dersom du glemmer kun 1 pille i uke 2 av brettet så skal du fremdeles være beskyttet? Jeg var i uke 2 da jeg glemte pillen. Men på nettet så står det at du er ubeskyttet dersom det har gått over 48 timer, og det har det jo?

SVAR

Besvart 06.11.2017 21:59:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Det finnes tre typer nødprevensjon du kan bruke.

 

Les mer
attach_file

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon?

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det.

 

Les mer
account_circle