Hopp til hovedinnholdet

Jeg bruker p- piller og får noen ganger smerter i magen som kjennes ut som eggløsningssmerter. Er dette farlig og har man eggløsning når man går på p-piller?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på p-piller en stund og noen ganger får jeg noen smerter i magen. Kjennes nesten ut som eggløsningsmerter.. er dette farlig? Og man kan vell ikke ha eggløsning når man går på p-piller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss. P-piller hindrer som du skriver eggløsning. Bivirkningene ved bruk av p-piller kan være litt menssmerter og er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon eller et annet merke. Det er bare du som kan avgjøre om plagene er ille nok til å slutte eller bytte.

Det er vanskelig å svare på om det er farlig ut fra de få opplysningene du skriver. Jeg oppfatter det slik at du er bekymret, så mitt råd til deg er å ta kontakt med de som skrev p-pillen ut til deg og hør med de. Alt kommer an på hvor lenge man har brukt p-piller, hvilket merket man bruker og om du bruker det som prevensjon eller om det er andre årsaker til at du bruker dette.

Legger ved noen artikler til deg.

 

Lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon