Hopp til hovedinnholdet

Har blødd i 3 uker selv om jeg bruker p-piller, hva kan årsaken være?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått på samme p-piller i 2 år og har alltid hatt menstruasjon når jeg skal (når jeg har 7 dagers pause fra pillene. Aldri uregelmessige blødninger. Jeg ''hopper'' over et par ganger i året pga ferie eller one annet spesielt skjer. Denne måneden skulle jeg hoppe over. Men før dette skjedde, en uke før jeg var ferdig med brettet så fikk jeg plutselig blødninger. Noen dager bare litt men noen dager som vanlig menstruasjon. Da brettet var slutt begynte jeg på det nye (hoppet over) men blødningene fortsatte. Jeg har nå blødd i 3 uker og skjønner ikke hvorfor. Jeg er bekreftet ikke gravid. Hva kan være årsaken til dette, og hva gjør jeg dersom dette bare fortsetter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mellomblødninger kan dessverre være en bivirkning av p-pillebruk. Om man for eksempel til stadighet velger å utsette blødningen ved å starte rett på nytt p-pille brett vil mange oppleve mellomblødninger. Dette har jo ikke du gjort, men det kan likevel være at du har mellomblødninger grunnet p-pillene dine. Jeg tenker at siden blødningen har vart så lenge så kan det være greit å snakke med den som skrev ut resepten på p-piller til deg. Av og til kan det hjelpe og for eksempel bytte p-pille merke.

Jeg vil også nevne at mellomblødninger kan skyldes en seksuelt overførbar infeksjon, for eksempel klamydia. Dersom du ikke har sjekket deg for dette, vil jeg anbefale deg at du gjør det. Testen kan blant annet utføres gratis på helsestasjon for ungdom. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon