Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Har brukt Cerazette nå i 3 måneder. Har nå mensen i en uke annenhver uke. Blør mindre og det som kommer ut er ganske brunt. Bruker Cerazette siden disse gir mindre fare for blodpropp. Kommer dette til å vare lenge og bør jeg slutte på pillen om dette vedvarer.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 15 og har gått på certazette i ca 3 måneder. Før jeg begynte på dette hadde jeg mensen i 1 uke og blødde sånn midt på 3 og hadde det veldig regelmessig, nå har jeg mensen hver andre uke i 1 uke men blør mindre og det er bare brunt. Kan ikke gå på noen andre piller pga blodpropp, kommer dette til å vare lenge eller burde jeg slutte med pillene fordi det er veldig slitsomt og ha mensen så ofte

Besvart 13.01.2018 12:37
 

Svar
Hei!

Det du beskriver er ikke uvanlig i begynnelsen når man bruker Cerazette. Små og uregelmessige blødninger er ikke uvanlig. Det pleier ofte å bli bedre om du holder ut med disse blødningene. Vil det ikke gi seg innen 2-3 måneder kan du vurdere annen prevensjon. Da kan evt. en hormospiral eller en kopperspiral være aktuelt. P-stav og for så vidt også hormonspiral  kan gi lignende blødninger som du har nå. Men anbefale først og fremst å avvente og se om ikke disse blødningene gir seg helt av seg selv.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

p-piller

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Vond arm

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning. Det er viktig at du som bruker et kombinasjonspreparat kjenner til symptomene på blodpropp, slik at du kan komme raskt til behandling dersom du har mistanke om at du kan ha fått dette.

Les mer

Prevensjonsvelger – Finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no

Det er mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente. Kanskje så mange at det er vanskelig å vite hva du kan velge? Hva vil være mest riktig for deg?

Ung.no har laget en prevensjonsvelger, som kan være til hjelp for deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om chatting?

Hva kan du lese om på www.slettmeg.no