Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Har brukt p-stav en stund og blødd en del. Gynekologen har skrevet ut p-piller (Mercilon) til meg i tillegg som jeg skal ta i 3 måneder for å "behandle" blødningene. Startet opp med Mercilon i går. Det jeg lurer på er når begynner disse pillene å virke?Hvorfor har gynekologen min da gynekologen min  skrevet ut Mercilon til meg når jeg leser på nett at Microgynon/Oralcon/Loette er å anbefalt? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tok inn p-stav i Juni. Fra Juni - November hadde jeg lite mensen i sånn 3-5 dager hver måned og var ganske greit, men fra 9 Desember nå i 2017 så begynte jeg å få småblødninger/litt mer enn småblødninger. Disse småblødningene/litt mer enn småblødninge varte ca helt fram til d.d som er 11.01.18 fordi igår så begynte jeg for første gang å ta Mercilon (og generelt p piller), og dette skal jeg ta i 3 måneder ifølge gynekologen. Det jeg lurer på er når begynner disse pillene å virke? Og det står jo at smøblødninger kan forekomme, men hva skjer med meg som da har hatt småblødninger/litt mer enn småblødninger helt fra Desember? Og det som jeg har lest på nettet er at dere og andre sider anbefaler Loette, Microgyon og Oralcon, så hvorfor anbefalte da gynekologen min Mercilon eller er de også bra? Skal vekk i helga og hadde vært utrolig herlig om den endelig kunne stoppa. Tusen takk for svar ::)

Besvart 13.01.2018 11:27
 

Svar
Hei!

Det å bruke p-piller i tillegg til p-stav en periode er et forsøk på å få has på blødningene dine. Det kan hende det er nok for å få en permanent løsning. Noen ganger kan man få tilbakefall og da er det i så fall anbefalt å bytte til annen type prevensjon. Om man bruker det ene eller det andre p-pillemerket har ikke så mye å si. Det viktigste er at det til sammen blir nok hormoner til å stoppe blødningene.

 Mest sannsynlig vil blødningene dine slutte nå med det samme når det blir litt mer hormoner i blodomløpet ditt.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er et hallusinogent stoff?