Hopp til hovedinnholdet

Kan Loette p-piller bidra til kvalme og nedsatt matlyst?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg blir kvalm når det er mat, har 0 matlyst også. Når jeg spiser føles det ut som jeg må kaste opp. Til frokost greier jeg ikke spise ei halv brødskive engang. Etter det spiser jeg ikke før middag, da spiser jeg heller nesten ingenting. Jeg må presse i meg mat for jeg må jo ha energi. Jeg går på p-piller, merke loette. Kan dette være en årsak? Har gått på det i 2 måneder nå

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. 

Jeg forstår at du strever med kvalme og nedsatt matlyst for tiden. Det er dessverre helt umulig for meg å si med sikkerhet hva det skyldes. Dette fordi det kan være flere bakenforliggende årsaker til det. 

Du skriver ta du har brukt Loette siste 2 måneder og lurer på om det kan forårsake denne kvalmen og nedsatte matlysten. Ja, kvalme og magesmerter er en ganske vanlig bivirkning ved oppstart på Loette. Det står i pakningsvedlegget at det rammer ca 1 av 10 personer. Videre kan nedsatt matlyst påvirke 1av 100 personer så det er ikke like vanlig bivirkning som kvalme.

Du skriver ingenting om når på dagen du tar p-pillene dine. Kanskje det kan hjelpe om du endrer tidspunkt. At du ser til å ta de etter at du har spist frokost, eller eventuelt tar de rett før du legger deg? Om dette ikke hjelper vil jeg anbefale deg å evntuelt skifte p-piller dersom du mener at dette begynte etter at du startet med Loette.

Dersom kvalmen og den nedsatte matlysten ikke blir bedre innen kort tid, vil jeg anbefale deg å snakke med fastlegen din. Da kan legen vurdere om du trenger en nærmere undersøkelse for å finne årsaken.  

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon