Hopp til hovedinnholdet

Er det 100% sikkert at jeg ikke er gravid nå?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente hvor foreldrene kommer i fra Irak. Jeg har nettopp fått meg kjæreste han er 15. Så min storebror ga meg råd om at gutter i den alderen var veldig kåte, selv om våre foreldre lar oss være sammen med hvem jeg vil, selv om de er ateister. Så kommer de fra musisk kultur så det blir det helt krise om jeg skulle gravid så det var sikrest å begynne med p-piller og pluss at det var deiligst med sex uten kondom. Av en eldre venninne fikk jeg tips om Marvelon21. Det var enklere med pakke med ukedager enn tall som i Mercilon, sjelden hun fikk blødninger når hun hoppet over mensen. Hadde jeg tatt riktig i 3 uker kunne jeg ha en uke pause så da var det ikke så farlig om jeg glemte en pille. Legen var enig, jeg spurte om det var mulighet Marvelonen kunne virke før 8ende dagen. Ja om jeg tok samtidig Cerazette kun første uken det hadde samme gestagener. På 4de dagen hadde vi sex for første gang i vårt liv. Er det 100% sikkert jeg ikke er gravid nå?

SVAR

Besvart 02.03.2018 08:41:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ingen aldersgrense på prevensjon

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

 

Les mer
attach_file

Er det greit å mase seg til sex?

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex, men det å mase om sex kan oppleves som press. Det er aldri greit å presse noen til sex.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle