Hopp til hovedinnholdet

Hun skal fjerne p-staven. Når er hormonene ute av kroppen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 17 som har hatt p-stav i omtrent et år. Jeg mistet mensen, men opplevde derimot nedsatt sexlyst og veldig tørr skjede. Jeg skal fjerne staven om 2 uker, men lurte på hvor lang tid det vil ta før hormonene ikke lenger påvirker kroppen. Jeg har søkt på dette, men det står bare at det ikke vil ta lang tid. Det vil sikkert variere fra person til person, men lurte på om dere hadde svaret på om det vil ta f.eks ca noen timer, dager, uker osv

SVAR

Besvart 10.03.2018 21:41:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Før du velger prevensjonsmetode

Enten om du har begynt å ha sex eller tror det snart kommer til å skje - det finnes mange prevensjonsmetoder å velge mellom for å unngå graviditet.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle