Hopp til hovedinnholdet

Bruk av p-pillen Diane

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-pillene "Diane" (21 piller på hvert brett). Jeg har gått på det sammenhengene i 42 dager nå, så jeg har skippa mensen 1 gang. I morgen er jeg ferdig med mitt andre brett og jeg har bestemt meg for å få mensen, siden typen skal bort i helga så jeg trenger ikke å tenke noe på sex i løpet av de neste dagene uansett. Men hvis jeg venter 7 dager før jeg begynner på et nytt brett, er det garantert at jeg får blødning? Og får jeg det første dagen? Også, når jeg skal begynne på det tredje brettet, er jeg beskyttet fra første pille da? Kan jeg og typen ha ubeskytta sex med en gang jeg begynner på det tredje brettet, eller er jeg nødt til å vente i 7 dager til??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du kontaktet oss på Ung.no.  Diane har brett på 21 piller, mellom hvert brett er det 7 dager pillefritt og du vil da få en blødning som vi kaller for bortfallsblødning. Det er ikke alle som får en blødning, men de fleste vil få det. Blødningen kan variere fra kvinne til kvinne, mer eller mindre. I disse dagene er du beskyttet mot graviditet. For videre beskyttelse må du starte på nytt brett når etter 7 dager uansett om du har hatt en blødning eller ikke. Så du kan ha sex med en gang du starter på det 3. brettet og fremdeles være beskyttet mot graviditet du trenger ikke å vente I 7 dager til.  

Jeg går ut fra at du har fått Diane som behandling mot kviser, sebore eller lettere tilfelle av hirsutisme. Hvis du kun har fått Diane som prevensjon er det tilrådelig å skifte til et annet merke p-piller.  Denne pillen har mye hormoner og gir derfor en høyere risiko for blodpropp en andre p-piller.  hvis du har tatt den for hudproblemer er det anbefalt å slutte med Diane 3 til 4 menstruasjonsykluser etter at hudproblemene er over.  Det er ikke tilrådelig å ta Diane I mer enn 6 måneder. 
Jeg håper at dette gav deg svar på spørsmålet.

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Vond arm

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon