Hopp til hovedinnholdet

Hvilket prevensjonsmiddel bør jeg velge?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal begynne på Acitretin Orifarm i juni. Jeg har fått beskjed av hudlegen min at jeg må bestemme meg for en type prevensjon side jeg må gå på det i 1 måned før oppstat av behandling og tre år etter behandling. Hvorfor må jeg gå på det i 3 år etter siste tablett? Og jeg vil ha minipille conludag men stemmer det at man ikke kan bruke den når man går på disse tablettene? Og er kobberspiral eller levosert hormonspiral bra? Jeg tenker egentlig på en lavdose p-pille som loette siden da får jeg kanskje lite bivirkninger(?) Men jeg har også lyst på høy dose p-piller så jeg kan hoppe over mensen etc. Har brukt kondom før, ikke noe annet. Men p-stav da? Det er vel den sikreste? Og tenker jeg vil prøve den da den holder i 3 år.

Besvart 16.04.2018 19:41
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Du skriver at du skal begynne med medisiner som innebærer at du må bruke prevensjon ved siden av. 

Årsaken kan være at medisinene du skal begynne med kan skade et foster, men dette bør du spørre legen som skriver ut resepten om. 

Du skal bruke prevensjon i noen år fremover. Det kan da være lurt å tenke hormonspiral eller p-stav. Da slipper du muligheten for å glemme å ta pilla. 

Til syvende og sist syns jeg du skal avklare dette med behandlende lege. Det kan være hensyn du skal ta i forhold til valg av prevensjonsmiddel, som bare legen din kan hjelpe deg med.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Kanskje noe for deg?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Disse prevensjonsmidlene er absolutt ikke bare for dem som har født! Og visste du at om du får satt dem inn før du blir 21 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon