Hopp til hovedinnholdet

Hva vil skje med en gutt som tar p-piller?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hva skjer med kroppen min om jeg tar p-piller?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke forsket så mye på hva som skjer hvis en gutt tar p-piller. Men man kan tenke seg til effekten. Effekten vil avhenge av hvor mange p-piller du tar.

Tar du èn p-pille, vil det ikke skje så mye. Hvis du tar flere, så kan du få virkninger pga hormonene i p-pillen. De vanligste «tidlige» bivirkningene er kvalme, uvelhet. 

På lengre sikt kan p-piller forstyrre ditt eget hormonsystem. En kan få økt risiko for blodpropp. En kan på sikt muligens utvikle bryster, få nedsatt produksjon av testosteron og kan kanskje bli (forbigående) steril. Men akkurat hva som skjer er altså ikke forsket mye på - dette er det som er sannsynlig/mulig .

Jeg vil uansett fraråde deg å ta p-piller, eller andre medisiner som du ikke har fått av legen din. Hvis du har spørsmål angående kjønnsidentitet eller lurer på behandlingen av dette, kan du snakke med lege eller helsesøster. Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Vond arm

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon