Hopp til hovedinnholdet

Mellomblødninger ved p-pillebruk

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på p-piller siden mai ca, og har aldri hatt problemer med at mensen plutselig kommer... den har kommet når den skal, så har aldri opplevd at jeg får mensen sånn plutselig før nå... det er da ca. 4 måneder siden jeg begynte på p-piller, så skal ikke kroppen være vant til p-pillene da? Kan det hende jeg er gravid siden mensen plutselig kom, eller kan det være andre grunner? Jeg er litt stressa over å være gravid, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre! Hadde hjulpet veldig om dere kunne svare på dette:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Det du beskriver er nok mellomblødninger. Mellomblødninger kan komme selv om man har gått 4 måneder på p-pillene. 

Hvis man har hoppet over mange pillefrie uker kan mellomblødninger komme, det samme er hvis man ikke tar p-pillene regelmessig. Noen ganger kommer det også uten noe grunn. Det er ikke farlig og betyr ikke at du er gravid. Mellomblødninger er ikke et symptom på graviditet.

Hvis du har hatt sex uten kondom med ny partner bør du sjekke deg for klamydia. Det kan være et symptom på seksuel overførbar infeksjon. 

Legger ved noen artikler jeg anbefaler deg å lese. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon