Hopp til hovedinnholdet

Bruker Oralcon p-piller.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har gått på Oralcon i 3 måneder nå. Jeg har fast partner. Den første tiden så lot jeg menstruasjonen komme ved å stoppe på piller i noen dager. Nå har jeg gått på pillene i 1,5 måneder uten å stoppe. Jeg har nå blødd litt hele tiden i 2 uker i strekk. Betyr det at jeg burde bytte p-piller?

Besvart 16.09.2018 20:58
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Du har brukt Oralcon i 3 måneder, og har den siste 1,5 måneden brukt p-pillen sammenhengende slik jeg forstår det du skriver. Du har nå fått blødninger som har vart i 2 uker.
Når du velger å ta p-pillene sammenhengende og hopper over  den pillefrie uken, så er det ikke uvanlig at man kan få mellomblødninger. Jo lengre du utsetter mensen, jo større er sjansen for at du vil få mellomblødninger.
Får du mellomblødninger kan du ta en pause selv om du er midt på et brett så lenge du er på brett to eller flere sammenhengende.
Jeg anbefaler deg å ta en pauseuke nå, før du igjen fortsetter på et nytt brett. Husk at det alltid må være minst 21 dager med p-piller mellom to pauser og at pausen ikke varer mer enn 7 dager.

Dersom blødningene ikke stopper opp, kan du ta en prat med den som skrev ut p-pillene til deg for å få råd.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon