Hopp til hovedinnholdet

Jeg har PCOS, hvilken prevensjon bør jeg bruke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente som er veldig usikker på hvilken prevensjon jeg skal gå på. Jeg hadde pstav kjempe lenge, så fant jeg ut at jeg hadde PCOS syndromet og tok da ut pstaven for å forsikre meg om at jeg faktisk hadde mensen - og siden folk har fortalt meg at pstaven kan føre til at jeg legger på meg. Så anbefalte gynokologen min Diane, siden den hadde det kvinnelige hormonet i seg, og jeg som har PCOS sliter mye med hår, siden jeg har så mye testosteron i kroppen. Men fastlegen min anbefalte virkelig ikke Diane, mest pga blodpropp og slikt. Mamma orker heller ikke hjelpe meg med dette valget og jeg har ikke tid i hverdagen til enda en time hos legen. Så om noen kunne gi meg noen råd om jeg burde begynne på Diane eller få en pstav igjen hadde det vært supert.

SVAR

Besvart 29.09.2018 09:47:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
account_circle