Hopp til hovedinnholdet

Smerter etter innsetting sv spiral

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg tok spiral for to og en halv uke siden. Etter det har jeg hatt moderate smerter hver dag. Det er som mensensmerter, noe jeg har vært plaget lite med før, selv under mensen. Det er ikke konstant, men mye av dagen. Noen ganger kjenner jeg det litt, men det kan gjøre ganske vondt på det sterkeste. Det er smerter som kommer plutselig. Jeg har blød litt etter jeg satt den inn, men veldig lite. Har fått mensen som normalt nå. Jeg gikk på p-piller en stund før jeg satt inn spiral, og da hadde jeg små blødninger under mensen, nå har jeg normale blødninger(det som er normalt for meg). Jeg blør ikke mye, men ikke lite heller. Fikk ingen informasjon av gynekologen når jeg satt den inn, så jeg lurer på om dette er normalt? Jeg klarer å leve med smertene om det går over, fordi jeg kan ikke bruke annen prevensjon av medisinske årsaker, jeg bare lurte på om det er vanlig eller om det er noe som burde sjekkes. Tok ultralyd når jeg satte den inn, så vet at den ble satt inn rett.

Besvart 03.10.2018 16:32
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for spørsmål.

Du fikk satt inn spiral i livmoren for ca tre uker siden, og du er bekymret fordi du har hatt både smerter og litt blødning etterpå. Smertene kommer og går litt, og føles ut som menstruasjonssmerter.

Det er veldig bra at du fikk sjekket med ultralyd at spiralen sitter der den skal, da vet vi det og kan utelukke at den er på avveie.

Det er vanlig med både blødninger og smerter etter innsetting av spiral, og det er individuelt hvor lenge dette pågår. Jeg tenker at smertene dine nå bør avta. Du kan vente ut denne uken og se det an. Dersom det ikke er noe bedre i neste uke vil jeg råde deg til å ta kontakt med fastlegen din eller den som satte inn spiralen for å få en sjekk av at alt er som det skal.

Uansett er det ikke noe som kan være farlig. Så du skal ikke bekymre deg.

Håper det blir bedre snart og at du føler at dette svaret hjalp deg litt.

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon