Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge etter angrepillen, kan man få bivirkninger?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hvor lenge etter man har tatt angrepille (ellaone) kan bivirkninger som elveblest, feber og influensa komme? Tusen takk for svar☺️

Besvart 10.10.2018 13:38
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å svare nøyaktig på ditt spørsmål. For det vil variere hvor lenge etter en angrepille, man kan få bivirkninger. Noen KAN få sjeldne bivirkninger en stund etter inntak av pillen.

Men de fleste får bivirkninger like etterpå (samme dag og dagen etterpå). Influensa er en sjelden bivirkning. Langt mer vanlig er det at man tilfeldigvis får influensa samtidig med at en tok en angrepille. Så kan en også få smerter i ledd osv ved angrepillen (sjelden bivirkning). Dette kan ligne på influensa.

Elveblest og utslett som bivirkning, kommer helst kort tid etter inntak. En sjeldnere form/reaksjon kan inntre opptil 5 dager etterpå.

Slik bivirkninger er oftest helt ufarlige og går over av seg selv. Det samme gjelder for en «vanlig» influensa og «vanlig» utslett. Så en kan se det an. Går det ikke over ila noen dager, eller blir det for ille, bør du oppsøke lege.

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon