Hopp til hovedinnholdet

Kan helsesøster skrive resept på Yasminelle mot kviser?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg plages litt med kviser og har lest på nett og hørt litt rundt med erfaringer på bruk av p-piller for å bli kvitt kviser. Har en venninne som har brukt yasminelle og har god erfaring med den. Har også hørt at mange andre har god erfaring med den. Det jeg lurte på var om jeg kan gå til helsesøter å si at jeg ønsker yasminelle fordi jeg ønsker å bli kvitt kvisene mine, og om det er god nok grunn. Har tidligere gått på Loette 28, kan ikke si jeg merket noe forskjell der annet enn at jeg ble veldig humørsyk. Har jeg "lov" til å ønske en spesiell type p-pille eller får jeg det lege/helsesøster mener er best for meg? Lurer å på bivirkninger med yasminelle, tenker blodpropp, humørsvingninger osv. Jeg lurer å på om helsesøster kan skrive ut resept eller om jeg må til legen for det.

SVAR

Besvart 09.10.2018 22:02:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kviser – akne

Nesten alle får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem?

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike hormonelle prevensjonsmetodene kan gi.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle