Hopp til hovedinnholdet

Redd for at penisen er for stor, at vi ikke får den inn. Hva kan vi gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg har vært sammen med kjæresten min i 1 måned nå. vi har gjort andre ting men ikke hatt sex enda. vi har alltid vært nære men stoppet pga mangel av prevensjon. jeg vil ha sex med han men han har en veldig stor kukk. jeg er litt redd for at han skal i meg. hva med vis jeg blør, hva med viss jeg ikke klarer å gå. den er ekstrem stor!! hva burde jeg gjøre?

Besvart 25.10.2018 17:16
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er endel jenter som bekymrer seg for om penisen klarer å komme inn i skjeden, og spesielt hvis penisen er stor. Skjeden er svært tøyelig. Tenk bare på at det er mulig at en 3,5 kilos baby kan komme ut derfra.
Du skriver at dere har gjort andre ting. Med det håper jeg du mener at dere er i ferd med å lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved bruk av finger (mot ytre del av klitoris), hånd (rundt penisen) eller munn. Hvis dere lærer dere dette, vil det være så mye lettere å få til samleie. Da kan dere stimulere hverandres kjønn til dere blir ordentlig seksuelt tent/kåte. Da blir skjeden din våt og utvidet og det vil være lettere å få penisen inn. Hvis du i tillegg har god kontroll på musklene i bekkenet, at du bevisst slapper av i disse musklene, i det penisen føres inn, vil dere få penisen inn. 
Hvis man er engstelig eller usikker kan man ubevisst stramme musklene i bekkenet. Da kan skjedeåpningen nesten lukke seg. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om bekkenbunn musklene eller artikkelen om vanlige samleiestillinger. Her står hva du skal gjøre for å få kontroll på musklene. Du kan kjenne med en finger i skjeden når du strammer og når du slapper av i musklene. Du skal puste sakte ut og liksom slippe ned musklene i bekkenet, i det penisen føres inn. Husk å tenke på seksuelle fantasier slik at du beholder kåtheten. Hvis man blir for opptatt av det tekniske, er det fort gjort å miste tenningen. Da blir skjeden raskt trang og tørr. 
Skaff deg sikker prevensjon. Det aller best her langtidsvirkende prevensjon slik som hormonspiral eller p-stav. Sikre deg at du forstår alle opplysninger om fra når tid du er sikker. Du kan lese mer om all prevensjon her og i artiklene under her. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen om dette. 
Snakk med kjæresten! Les dette og artiklene sammen og snakk om det dere leser!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon