Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og typen hadde ubeskyttet sex 4 ganger, uten at han kom. Jeg fikk mensen 2 uker etterpå, som vil si jeg itilegg hadde eggløsning den dagen? Jeg er utrolig redd for at jeg er gravid, siden jeg har lest på nettet at man kan være gravid selvom man får mensen?. Jeg syntes det er ekstra vanskelig siden mamma & de har sakt vi kan sove hos hverandre så lenge vi bruker prevensjon, men ofc var jeg så dum at jeg overhode ikke tenkte på det. Når kan jeg ta test? Og hvor sannsynlig er det at jeg er gravid? Og hvis om at hvem skal jeg & typen ta kontakt med? Det er uaktuelt å si det til foreldrene, grunnet at jeg får så skyldfølelse... Jeg stresser veldig.

Besvart 22.10.2018 11:31
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Når du har sex uten beskyttelse kan man bli gravid. Du skriver at det ikke gikk for han, men det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om gutten trakk seg ut før utløsning. Det kalles lystdråper eller precum. 

Det finnes ingen helt sikre perioder. Du kan ta en graviditetstest som er til å stole på når det har gått tre-fire uker etter samleiet. Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Skulle det vise seg at du ikke er gravid (du har jo fått mensen) så kan du kanskje vurdere å begynne med hormonell prevensjon? 

Når det gjelder hvem du kan snakke med hvis du skulle være gravid så legger jeg ved noen artikler. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon