Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få gratis p-stav når jeg er 15 år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, er ei jente på 15 år og ønsker å ta p-stav. jeg har lyst på p-stav pga. mensensmerter, men er bare 15 år å derfor koster det vell litt over 1000 kr å ta?. men spørsmåla mine er: om jeg drar til helsestasjon for ungdommer får jeg det gratis der eller er det bare for 16-17 år?. Og må jeg ha tilatelse fra lege? må foreldra vite om det? og må foreldra vere med å signere noen papir eller noe som helst? er der noen muligheter for å få det gratis som 15 åring? tusen takk:)

SVAR

Besvart 09.11.2018 17:17:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle