Hopp til hovedinnholdet

Blødning selv om jeg hoppet over hormonfri uke. Hvorfor det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått på microgynon i litt over 3 måneder nå og skulle nå prøve å hoppe over mensen. På den dagen jeg egentlig skulle ha tatt sukkerpille, fikk jeg likevel en blødning, selv om jeg tok fra hormonpillene. Burde jeg stoppe å ta hormonpillene nå og ha en pause siden jeg fikk mensen, eller kan jeg fortsette å ta pillene? Kan det være at pillene ikke funker til meg med tanke på å hoppe over mensen? Har gått på andre typer før, og da har det funket fint å hoppe over.

Besvart 09.11.2018 14:33
 

Svar
Hei!

Microgynon er en p-pille som vanligvis  ikke gir blødning når man hopper over hormonfri uke. Nå når du likevel fikk blødning skal du ta hormonfri uke og så starte på helt nytt p-pillebrett. Dette vil føre deg inn i et normalt blødningsmønster igjen.

Hvorfor du fikk denne blødningen er ikke så lett å vite. Om du har hat usikker sex kan evt. smitte med kjønnssykdom (sos) gi blødninger. Er dette en mulighet bør du teste deg på sos. Det kan også være an tilfeldighet at du fikk denne blødningen nå. Det er ikke sikkert dette gjentar seg om du hopper over hormonfri uke i fortsettelsen.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om russetida?

Hvilket telefonnummer bør du huske dersom du skulle havne i en ulykke?