Hopp til hovedinnholdet

Menssmerter

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg begynte på ppillene Almina 28 for to måneder siden. Hovedsakelig var det fordi jeg alltid har blødd sykt mye og hatt mye smerter, og det ville jeg bli kvitt. Nå blør jeg ganske mye mindre og er fornøyd med det, men smertene mine er helt ubeskrivelige. Paracet eller smertestillende hjelper ikke litt eingang, selvom jeg tar to i slengen. Jeg kan ikke gå på skolen for smertene er så store til tider. Vil smertene forsvinne ettehvert? Eller hva kan jeg gjøre for å bli kvitt dem?

Besvart 20.11.2018 18:33
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Du beskriver smertene som så store, at det blir et problem for å gjennomføre en vanlig hverdag. Det er ikke greit.

Kontakt fastlegen din. Der kan du få hjelp til å finne p-piller, eller p-piller i kombinasjon med andre medisiner, som kan hjelpe deg.

Helsesøster kan kun skrive ut prevensjon, ikke andre legemidler.

Masse lykke til ;-)

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon