Hopp til hovedinnholdet

Gikk på ceracette i 2 uker og sluttet i noen dager, Kan jeg begynne igjen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg gikk på cerazette i litt over 2 uker og mista mensen men så gikk jeg igjennom en periode der jeg sluttet i noen dager 4-7 dager (personlige årsaker) elns men kan jeg begynne på de igjen nå ? Vet at jeg da ikke er sikker den første uke men kan jeg? Eller må jeg vente til første mens igjen?

Besvart 25.11.2018 10:46
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Du kan når som helst begynne med Cerazette-pillene igjen når du vil. Du trenger ikke å vente til første mens. Du er da beskyttet mot graviditet etter de 2 første dagene etter oppstart.

Fordelen med å starte med pillene ved mensen, er at det er større sannsynlighet for å unngå uregelmessige blødninger, som ofte kan være en bieffekt av gestagenpiller som cerazette.

Det er ellers viktig at du sjekker deg for graviditet, dersom du på noe tidspunkt hat hatt ubeskyttet sex de dagene du ikke brukte pillene.

Legger ved noe artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon