Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for første gang for noen dager siden.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg hadde sex for første gang for et par dager siden med kjæresten min, men syntes ikke det var så deilig, gjorde vel egentlig litt vondt. Er dette vanlig? Blir det bedre? Er det eventuelt noe jeg kan gjøre for at det skal være deilig for meg også? Burde vi ha sex bare når vi er alene hjemme? Er det vanlig at vi ikke lager så mye lyder osv? Har ikke sugd han enda, fordi jeg er så usikker på hvordan jeg skal gå inn for det og hvordan jeg skal gjøre det. Tips? Tenker også det kan være lurt å starte på p-piller, men leste litt om blodpropp og sånn og det skremte meg litt. Vil p-piller anbefales mer enn for eksempel p-stav? Sliter ikke med mensensmerter, så hadde bare tatt det for prevensjon. På forhånd, takk for svar!

Besvart 23.11.2018 21:11
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig at sex er vondt de første gangene man har sex. Jeg ikke vet om dere brukte god tid slik at du var våt og klar til å gjennomføre et samleie. Det er viktig å bruke god tid på forspillet og det kan gjøre at også du opplever samleie deilig.

I starten kan en spenne seg, slik at det kan være vanskelig å få noe inn i skjeden. Når en blir kåt, tent og har lyst til å ha sex, skjer det mye i kroppen. Pulsen går fortere og hardere, det strømmer blod til kjønnet slik at det svulmer opp og blir mørkere på farge. Skjeden utvider seg og skjedeveggene begynner å produsere et sekret som smører skjeden slik at det blir mulig å ta imot en penis. Tiden det tar før skjeden er klar kan variere fra noen minutter til 20 - 30 minutt. Blir noe ført inn i skjeden før den er klar, kan det oppleves som smertefullt og ubehagelig. Det er derfor fint å bruke tid på ulike former for stimulering, slik at skjeden blir klar. Noen vet godt hva som skal til av ulike former for stimulering mens andre kan være litt usikker. Det beste du kan gjøre er å prøve deg litt fram, både alene med onanering og sammen med kjæresten din. 

Når det gjelder suging, oralsex, er det ulikt fra person til person om man liker det og hvordan man liker det. Så det viktigste er å vite om kjæresten vil ha oralsex, og hvis du skal gi det må du ha lyst til det. Konkrete tips finner du her.

Det er fint at du tenker på prevensjon og oppstart med p-piller. Hvilken prevensjonsmiddel du bør starte med er egentlig smak og behag. Noen jenter foretrekker p-piller, andre p-stav eller spiral. Blodpropp er en sjelden men alvorlig bivirkning ved kombinasjonspreparater.  Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller helsesøster på din skole. Sammen kan dere finne ut hva som blir best for deg. Helsesøster kan gå igjennom alle prevensjonsmetodene med deg slik at du får ta et valg på bakgrunn av hva som blir best for deg. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon