Hopp til hovedinnholdet

Får uren hud av Loette, er det et annet merke som forebygger kviser?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått på Loette og opplevd å få veldig uren hud. Finnes det et annet merke som forebygger kviser eller noe sånt?

Besvart 06.12.2018 23:44
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det som er med p-piller er at alle reagerer litt forskjellig på hormonene. Noen får mindre og andre får mer kviser av p-piller. Du skriver ikke hvor lenge du har gått på Loette, men noen opplever at bivirkninger som kviser blir borte etter ca 3 måneder bruk av p-piller. 

Ingen p-pille eller prevensjon forebygger kviser, men noe kan føre til en bedring av hudplager. Noen trenger også kun prevensjon med mindre hormoner, slik som hormonspiral eller p-stav. Jeg vil råde deg til å gå tilbake til der du fikk utskrevet Loette og ta en prat for å kartlegge hva annet du kan bruke isteden.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon