Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok angrepille, mensen kom to uker før den bruker. Når blir neste mens?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg tok angrepille, fikk mensen to uker før. Når blir neste mensen. Jeg bruker å få den 17. Eller 18. Hver måned. så det blir den 5. Hver måned no?

Besvart 06.12.2018 22:32
 

Svar
Hei jente 14 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er veldig bra at du bruker nødprevensjon etter ubeskyttet sex. Sjansen for å bli gravid nå er svært liten. En ulempe med nødprevensjon er at den påvirker menssyklusen, slik at mensen kan komme litt tidligere eller senere enn normalt. Syklusen kan med andre ord bli litt forstyrret etterpå. Det er derfor ikke så lett å svare på når den kommer neste gang, men videre vil den mest sannsynlig bli regelmessig som før. 

Hvis du ikke får normal mens bør du for sikkerhetskyld ta en graviditetstest. Du kan få hjelp på helsestasjon for ungdom. Har du fast partner råder jeg deg til å vurdere fast prevensjon. Ved samleier med andre er kondom det beste alternativet som også beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon