Hopp til hovedinnholdet

Jeg har prøvd meg på P-piller, jeg brukte Almina 28 fra første dag med mens

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har prøvd meg på P-piller, jeg brukte Almina 28 fra første dag med menstrasjon. Men ble ganske dårlig i kroppen av den. Ble slapp og sliten i kroppen og var kald og varm hele tiden, og at pulsen gjikk fort opp. Jeg sluttet dermed på disse pillene etter 7 dager, og fikk nå ekstrem blødning, kan ikke gå en halv time før jeg må skifte tampong og bind. Tillegg har jeg ekstreme mensensmerte og fikk diaré, men kan være pågrunn av at jeg har spist noe dårlig. Har alderig hadd en sånn ekstrem mens før nå. Er dette normalt? Har hatt mensen nå i snart 10 dager helt fra jeg begynnte på p-pillene. Og hvor lenge blir dette å vare? Og har du noen tips? Og er noe galt? Takk for svar på forhånd!

Besvart 07.12.2018 18:18
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss.

Det er ikke uvanlig at en blør uregelmessig etter at en slutter med p-piller. Også etter å ha brukt pillene kort tid som du har gjort. Kroppen trenger litt tid for å finne tilbake til sin syklus igjen -  du må bare være litt tålmodig. Dette kan ta mange uker og ofte ser det ut til å være mer blod en det egentlig er. I ditt tilfelle skjønner jeg at du blør ganske mye. Jeg anbefaler deg å bruke de største tampongene siden du må skifte såpass ofte (kanskje du bruker dem allerede?). Blødningene kommer mest sannsynlig  til å avta etterhvert - dersom de ikke gjør det og du fortsetter å blø i så store mengder som du beskriver anbefaler jeg deg å snakke med legen din om det.

Jeg tenker også at dine plager har vært en kombinasjon av symptomer på influensa, eller noe du har spist mer enn bivirkninger av Almina. De vanligste bivirkningene av p-piller er kvalme, hodepine, ømhet I brystene, uregelmessige blødninger eller humørsvingninger.  Dette pleier å gi seg etter relativt kort tid. Å bli varm og kald og hurtig puls er ikke vanlig birvirkining av Almina.  

Siden du har sluttet med Almina  trenger du gjerne et annet prevensjonsalternativ ? Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster på skolen eller gå på helsestasjon for ungdom for å få råd til hva du kan bruke.  P-stav kan være et godt forslag. 

Håper dette var til hjelp for deg - som forklart trenger du ikke engste deg for at du har uregelmessig blødning etter å ha sluttet med p-pillene. Det vil nok stabilisere seg igjen. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon