Hopp til hovedinnholdet

Har mistet mye hår mens jeg går på Yasminelle p-piller, kan det være årsak?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg begynte på Yasminelle p-piller for ca 5 uker siden nå. Håret mitt har begynt å falle helt utrolig mye i det siste men jeg tenkte ikke på at grunnen kunne være p-pillene. De første 2 ukene var det ikke så mye men nå den siste uka har det vært en helt syk forandring og etter idag skal jeg slutte å ta dem. Er det p-pillene som var grunnen til dette? Hvilke andre p-piller skal jeg prøve for å unngå dette. Har hatt p-stav men da hadde jeg mellomblødninger som aldri sluttet. Har gått på minipille og da fikk jeg stort hårtap også mens på Cerazette p-piller var det samme som med p-stav at jeg aldri sluttet å blø. Jeg har vært hos legen flere ganger nå og orker ikke å prøve flere ting. Hva er det som ikke kommer til å gi meg de plagene?? Jeg må bruke noe som prevensjon og fordi min vanlige mensen er veldig smertefullt så uten prevensjon kommer jeg til å få veldig mye fravær på skolen fordi det er så ille. Vær så snill hjelp.

Besvart 12.01.2019 22:14
 

Svar
Hei Jente 16, og takk for at du skriver til ung.no!

Det kan være P-preparater som har gitt deg hårtap, men det er en veldig sjelden bivirkning, og det kan være lurt av deg å dra til fastlegen for å forsøke og finne ut andre muligheter. Det er langt vanligere at man ser hårtap når man slutter etter lang tids p-pille bruk, enn når man starter med P-piller.

Telogent Effluvium er en diagnose hvor man mister noe av håret. Tilstanden oppstår som regel 2-4 måneder etter fysisk eller psykisk stress. Dersom årsaken til dette blir korrigert, vil håret vokse tilbake til normalt etterpå.

Når det kommer til alternativer til p-preparatene du har forsøkt, kan P-Spiral være en mulighet. Her får man en lavere dose, samtidig som det som oftest klarer å stoppe blødningene. Jeg ville diskutert dette med fastlegen.

Som sagt tenker jeg du gjør lurt i å kontakte fastlegen for å se etter alternative årsaker til hårtap.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon