Hopp til hovedinnholdet

Begynte på p-piller og har nå blødd i 14 dager. Er det normalt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynte med p-piller for to uker siden. Jeg begynte med pillene første dagen i mensen. Jeg har etter det blødd veldig mye og hver dag i to uker. Vanligvis varer mensen bare 5-6 dager. Er det normalt?

Besvart 12.01.2019 16:40
 

Svar
Hei jente 16 år

I starten av p-pille bruk er det dessverre ikke uvanlig at man har en del blødninger. Det pleier å gå over etter en stund men dersom du fortsatt blør etter 1 mnd syntes jeg du skal ta kontakt med de som skrev ut p-pillen til deg for eventuelt å bytte merke. Noen ganger må man prøve forskjellige merker før man finner en som passer deg. Det er normalt at man de første 6 mnd har små blødninger innimellom men man skal ikke blø konstant. 
Fortsetter dette tar du kontakt med de som forskrev pilla til deg. 

Legger ved noen artikler du kan lese. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon