Hopp til hovedinnholdet

Hvor sikker er p-pillen Loette 28?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på Loette28, og lurer på om jeg er sikker de dagene jeg tar sukkerpillene? Og hvor stor er sjansen for å bli gravid når man går på denne typen ppiller? Takk for svar

Besvart 12.01.2019 15:53
 

Svar
Hei jente 16 år

P-piller er den vanligste formen for hormonell prevensjon i Norge, og har høy sikkerhet. Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og du må huske å ta en pille hver dag. De dagene du tar sukkerpillene vil det som regel komme en bortfallsblødning. Dersom du bruker pillene som forskrevet er de sikre og du trenger ikke bekymre deg. De 7 sukkerpillene er lagt dit for de gir en større bruker vennlighet. Da slipper du å huske når du sluttet og når du skal begynne igjen. Spis p-pillene dine kontinuerlig og sjansen for graviditet er liten. i blødnings uka er du også sikker!

Legger ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Få dekket deler av utgiftene til prevensjon

P-piller

Er du mellom 16 og 21 år skal du få dekket opptil 116 kroner (januar 2018) for hver tredje måneds forbruk av de ulike prevensjonsmetodene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon