Hopp til hovedinnholdet

Er man beskyttet mot graviditet også under sukkerpillene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et spørsmål om p-pillene Loette 28. Jeg pleier å hoppe over de hvite pillene ca 4 brett før jeg tar en hvit rekke med piller. Jeg ble enig om dette med legen min pga jeg får ekstreme smerter når jeg har mensen, så jeg ønsker å ha mensen sjeldnest mulig! Jeg fikk en mellomblødning i går, så jeg valgte å starte på de hvite pillene for å «bli kvitt» alt blodet. Det jeg lurer på er: etter jeg har tatt den hvite rekka med piller midt inni de rosa, og begynner på de rosa igjen- er jeg beskyttet fra første dag jeg tar de rosa igjen? Eller må jeg ta de rosa i 7 dager før jeg er beskyttet? Jeg spurte helsesøsteren min på skolen om dette, hun sa at jeg er beskyttet, men hun virket litt i tvil så jeg ville høre her for å være 100% sikker! I tillegg lurer jeg på om man er beskyttet den uka man går på de hvite pillene.

SVAR

Besvart 14.01.2019 10:52:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav - sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle