Hopp til hovedinnholdet

Blødning selv om jeg hoppet over hormonfri uke. Hvorfor det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg bruker Lotte 28 og er veldig flink på å ta pillene mine til samme tid hver dag. Jeg hoppet over mensen 2 ganger på rad og opplever brun aktig utflod... denne gangen hadde jeg bare bruk aktig utflod når jeg skulle ha mensen i kun 2 dager(hadde brun aktig utflod noen dager før som varte lengere)? Bør jeg være bekymret eller teste meg ? Litt paranoid nå

Besvart 11.02.2019 11:56
 

Svar
Hei!

Loette er en lavdose p-pille. Hopper man over hormonfri uke kan det likevel komme blødning eller tilløp til blødning. Ofte vil slik småblødning fortsette til man tar en hormonfri periode. Du trenger ikke være bekymret for dette uten at du har hat usikker sex med fare for smitte av kjønnssykdom(soi) (som også kan medføre blødninger). I så fall bør du teste deg for soi.

Hopper du over mensen og får slik blødning anbefaler vi at du tar hormonfri uke og deretter starter på nytt p-pillebrett.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Hva er en monoteistisk religion?