Hopp til hovedinnholdet

Når passer det å starte med p-piller?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min bor i Australia, vi har vært sammen i et år og vi har bare brukt kondom som prevensjon. Nå reiser jeg nedover om 2 måneder og vi har snakket om p-piller. Jeg tenkte å begynne på p-piller nå men er det lurt rett før jeg drar nedover? Jeg tenker på bivirkninger osv. For eksempel med flyreisen, om jeg lettere kan få blodpropp siden jeg akkurat har begynt på pillene? Jeg har aldri brukt noen type hormonell prevensjon før. Jeg har brukt piller (husker ikke navn) som kun utsetter mensen da jeg var på ferie to år siden, hadde absolutt null problem med de pillene som jeg da brukte i 10 dager, men jeg reagerer vel ikke likt på de som med p-piller? Hva burde jeg gjøre?

Besvart 15.02.2019 13:00
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det er vanskelig å gi deg noen råd ang hormonell prevensjon. Det er slik at du må vurdere behovet du har for å starte med prevensjon når han bor i Australia. 

Men, bestemmer du deg for å starte med p-piller så er det ingen restriksjoner mot å ta fly etter oppstart. Det er heller ikke sikkert at du vil merke noe av bivirkningene. Er du redd for østrogen og blodpropp så er gestagen p-pillen også fin å bruke. 

Det du skriver du har brukt tidligere er nok Primolutt, det utsetter menstruasjonen men har ingen direkte preventiv virkning hvis du allerede har hatt eggløsning.  

Som du ser så er det ingen grunn til at du ikke kan starte med p-piller på grunn av reisen. Velger du også og begynne litt før du reiser så er du sikret mot å bli uplanlagt gravid når du kommer til kjæresten din. Brukt litt tid til å tenke og lese litt om p-piller og lykke til.

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon