Hopp til hovedinnholdet

Når passer det å starte med p-piller?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Kjæresten min bor i Australia, vi har vært sammen i et år og vi har bare brukt kondom som prevensjon. Nå reiser jeg nedover om 2 måneder og vi har snakket om p-piller. Jeg tenkte å begynne på p-piller nå men er det lurt rett før jeg drar nedover? Jeg tenker på bivirkninger osv. For eksempel med flyreisen, om jeg lettere kan få blodpropp siden jeg akkurat har begynt på pillene? Jeg har aldri brukt noen type hormonell prevensjon før. Jeg har brukt piller (husker ikke navn) som kun utsetter mensen da jeg var på ferie to år siden, hadde absolutt null problem med de pillene som jeg da brukte i 10 dager, men jeg reagerer vel ikke likt på de som med p-piller? Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 15.02.2019 13:00:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
account_circle