Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått masse kviser av p-staven...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har hatt p-stav i ca. 10 mnd nå. I starten var jeg veldig fornøyd, men etter 2-3 mnd fikk jeg en del bivirkninger som tørr kjede, mindre sexlyst og mye mer kviser enn jeg har hatt tidligere. Kvisene begynte å komme nå i november. Videre har jeg mistet mensen helt, men den siste uken har jeg fått litt uregelmessig blødning. Før p-staven gikk jeg på p-piller (microgynon) og fikk først en del kviser, men etter ca. 6 mnd fikk jeg veldig fin hud. Jeg var fornøyd med p-pillene, men glemte dem, og dermed ville jeg få p-stav. Jeg leste at man får kviser i overgangen fra kjeve til hals pga. hormoner, og problemområdet mitt er spesielt her og videre oppover til tinningen og litt med skinnbeina. Jeg føler selv jeg er god med hudpleierutinene mine og gjør akkurat det samme som jeg gjorde for ett år siden da huden min var fin og normal. Det jeg lurer på er om bivirkningene med p-staven kan forsvinne om jeg går på p-piller (microgynon) samtidig? Eller bør jeg heller fjerne p-staven?

SVAR

Besvart 20.02.2019 09:58:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
account_circle