Hopp til hovedinnholdet

Hvordan virker mensen med Vinelle P-piller?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på microgynon siden jeg var 15, men har nå byttet over til vinelle. Har lest om det og finner ikke noe om utsettelse av mensen.. Jeg har vært vandt med å hoppe over mensen osv som jeg vil, men -åssen gjør man det med vinelle? Og er vektøkining vanlig med disse? Og tilslutt åssen funker mensen med disse tablettene? sånn jeg har lest og forstått det, virker det ikke som man har noe kontroll på mensen?? Jente 19

Besvart 04.03.2019 12:53
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det stemmer at Vinelle er det samme som Cerazette. Det vil si at du nå må ta en p-pille daglig uten pause, helst til samme tid.

Det stemmer også at du vil ikke ha kontroll på blødningene framover, noen blør av og til, andre ofte og andre mister menstruasjonen helt. Dette kan også forandre seg i løpet av den perioden du bruker disse p-pillene eller bruker p-stav som også er det samme. 

Når man bruker hormonell prevensjon vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker slik prevensjon. Mensen er det som kommer ut som «blødning» når kroppen kvitter seg med denne fortykkede slimhinnen innimellom. Når denne da ikke har blitt så tykk, blir mensen mindre og kommer i mange tilfeller også sjeldnere eller ikke i det hele tatt. Det er altså helt normalt at mensen og utfloden din er annerledes hvis du bruker hormonell prevensjon.

Vektøkning står ikke som bivirkning på noen p-piller, men mange endrer livssituasjonen sin når de får kjæreste. De er kanskje mer hjemme, ser film og spiser god mat sammen. Det er mange grunner til at man kan legge på seg:)

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon