Hopp til hovedinnholdet

Når er jeg beskyttet etter start med p-ring?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har fått p-ring av legen min. Jeg satte den første inn 5 dager etter at syklusen min hadde startet. Er jeg da beskyttet fra første dag med ringen, eller må jeg vente noen dager? Og er det dumt å sette den inn 5 dager inni syklusen i stedet for å vente til neste mensturasjon? Ønsket helst ikke å vente så lenge i og med at det ikke er før neste måned.

Besvart 15.03.2019 12:16
 

Svar
Hei jente 19 år!

Når du satte inn ringen på 5 dag i menssyklusen er du beskyttet etter 7 dager. I pakningsvedlegget til NuvaRing står følgende informasjon, som gjelder hvis man ikke har brukt annen hormonell prevensjon før oppstart med p-ring. 

Sett inn den første NuvaRing på den første dagen i din naturlige syklus (dvs. den første menstruasjonsdagen). NuvaRing begynner å virke med én gang. Du trenger ikke bruke tilleggsprevensjon. Du kan også begynne med NuvaRing mellom dag 2 og dag 5 i din syklus, men pass da på at du også bruker tilleggsprevensjon (slik som mannlig kondom) dersom du har samleie de første 7 dagene du bruker NuvaRing. Dette rådet trenger du bare å følge når du bruker NuvaRing for første gang.

Pakningsvedlegget kan du lese her på felleskatalogen.no.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon