Hopp til hovedinnholdet

Er Cerazette og Vinelle det samme?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var hos legen og lurte på om jeg kunne få starte på minipiller. Legen ga meg resept på cerezetta og når jeg var på apoteket for å ta i mot det, fikk jeg et valg om å få den legen skrev ut eller en billigere versjon. Jeg var da med min far og han mente vi skulle ta den billige, det samme mente de? De sa også at de var helt like, så var samme hvilken jeg tok. Jeg fikk da noe som heter vinelle, jeg har aldri hørt om dette men det skal liksom tilsvare det samme som cerezetta? Er det samme virkning som cerezetta? Også lurer jeg litt på, om jeg får mensen på en onsdag så starter jeg jo fra onsdagen og nedover på brettet. Hva jeg gjør med de pillene som står igjen fra mandag-tirsdag da? Føler meg litt dum som ikke skjønner helt det haha. Takk for svar på forhånd!

Besvart 18.03.2019 12:52
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Cerazette og Vinelle inneholder akkurat de samme virkestoffene, og er helt like. Så du kan trygt ta dette og vil ikke oppleve andre bivirkninger enn de du eventuelt får ved bruk av Cerazette.

Ofte finnes det flere legemidler som har ulike navn og ulik pris, men samme virkestoff og virkning. Et såkalt "synonympreparater", et legemiddel som er helt likt, men laget av et annet firma. I slike tilfeller tilbyr apoteket pasienten et legemiddel med et annet navn enn det legen forskrevet når det finnes et rimeligere alternativ.

De pillene som blir igjen når du starter på brettet en onsdag, tar du når du er kommet "rundt" igjen. Det betyr at du tar de to pillene, før du starter på en onsdag igjen på neste brett.
I Vinelle og Cerazette inneholder alle pillene hormoner, slik at du aldri har opphold med pillefri uke. Du tar pillene hver dag til omtrent samme tid

Håper dette kan hjelpe deg.

Ønsker deg lykke til!
Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon