Hopp til hovedinnholdet

Er Cerazette og Vinelle det samme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg var hos legen og lurte på om jeg kunne få starte på minipiller. Legen ga meg resept på cerezetta og når jeg var på apoteket for å ta i mot det, fikk jeg et valg om å få den legen skrev ut eller en billigere versjon. Jeg var da med min far og han mente vi skulle ta den billige, det samme mente de? De sa også at de var helt like, så var samme hvilken jeg tok. Jeg fikk da noe som heter vinelle, jeg har aldri hørt om dette men det skal liksom tilsvare det samme som cerezetta? Er det samme virkning som cerezetta? Også lurer jeg litt på, om jeg får mensen på en onsdag så starter jeg jo fra onsdagen og nedover på brettet. Hva jeg gjør med de pillene som står igjen fra mandag-tirsdag da? Føler meg litt dum som ikke skjønner helt det haha. Takk for svar på forhånd!

SVAR

Besvart 18.03.2019 12:52:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

 

Les mer
account_circle