Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man har tatt en angrepille, og satt inn p-stav 2 uker senere?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Hva kan skje hvis man har hatt sex og tatt en angrepille, og satt inn pstav 2 uker senere? Hvorfor anbefales d ikke? Og hva burde man gjøre hvis d r har skjedd? Viste ikke om d før en uke etter at jeg hadde tatt pstav at man måtte ha sex med kondom eller ikke ha sex, og at angrepille ikke var sikkert nok

SVAR

Besvart 26.03.2019 21:39:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiral og p-stav, sikreste beskyttelse mot graviditet

Langtidsvirkende prevensjonsmetoder (LARC), P-stav, hormonspiral og kobberspiral er prevensjonsmidler som alltid er der og ikke har svakheten med mulighet for glemming eller annen feilbruk.

 

Les mer
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Nødprevensjon er en reserveløsning hvis du har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på om du er gravid?

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

 

Les mer
account_circle