Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man har tatt en angrepille, og satt inn p-stav 2 uker senere?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hva kan skje hvis man har hatt sex og tatt en angrepille, og satt inn pstav 2 uker senere? Hvorfor anbefales d ikke? Og hva burde man gjøre hvis d r har skjedd? Viste ikke om d før en uke etter at jeg hadde tatt pstav at man måtte ha sex med kondom eller ikke ha sex, og at angrepille ikke var sikkert nok

Besvart 26.03.2019 21:39
 

Svar
Hei jente 16 år!

Før man setter inn p-stav bør graviditet utelukkes. Siden nødprevensjon ikke gir garanti for å ikke ha blitt gravid, er det anbefalt å ha hatt en normalt mens etter samleiet eller utelukket graviditet med en graviditetstest, før p-stav settes inn. Man bør vente litt lengre enn 2 uker etter samleiet og nødprevensjon før man kan stole helt på en negativ graviditetstest. 

Hvis du får mistanke om at du kan ha blitt gravid før du satte inn p-staven bør du ta en graviditetstest. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon