Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Vil jeg gå ned i vekt når jeg slutter med p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei. jeg er ei jente på 16 år, jeg ska ta p stav og to dager, har gått på p piller i snart 1år, jeg har gått opp 10 kilo etter at jeg starta på p piller. er det sånn at når jeg da slutter på p piller så går jeg ned de kilone eller vill jeg fortsatt ha de "10kilone ekstar"??

Besvart 11.05.2019 18:44
 

Svar
Hei!

Du vil nok ikke automatisk gå ned i vekt når du slutter med p-piller.

Den vektoppgangen du har hatt på 10 kg, skyldes nok heller ikke p-pillene, men er nok en konsekvens av maten du har spist og mengde fysisk aktivitet.

Det er nemlig ingen dokumentert årsakssammenheng mellom bruk av p-piller og vektøkning, selv om mange jenter/ kvinner er av den oppfatning.

Noen kvinner kan oppleve en midlertidig vektoppgang ved oppstart av p-piller på grunn av at kroppen holder tilbake litt væske i starten. Dette varer kun kort tid.

Om du ønsker å gå ned de kiloene du har gått opp, trenger du nok å endre på kostvanene dine og kanskje mengden fysisk aktivitet i hverdagen. 

Om du trenger råd og veiledning til dette, vil jeg anbefale deg å kontakte helsesykepleier på skolen.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon