Hopp til hovedinnholdet

Jeg bruker Loette 28 på grunn av mye mens, kan jeg hoppe over mensen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg går på p-piller på grunn av mye mens. Jeg bruker loette 28. Jeg er på første brett og i dag så begynte sukkerpillene. Jeg lurte på om jeg skulle ta sukkerpillene eller bare begynne på nytt brett siden det er digg å ikke a mensen. Men jeg bare bestemte meg for å ta sukkerpillen. Men nå angrer jeg, det er sikkert ett dumt spørsmål men kan jeg begynne på et nytt brett samme dag som jeg tok første sukkerpille? Mensen har ikke begynt ennå heller, så jeg lurer også på om når mensen begynner når man har tatt sukkerpillen? Dere kommer ikke til å svare i dag uansett så jeg kommer ikke til å begynne på nytt brett i dag.

Besvart 22.05.2019 13:58
 

Svar
Hei jente 16 år!

Ja du kan hoppe over mensen. Sukkerpillene inneholder ikke virkestoff, de er bare med i pakningen for at det skal være lettere å huske de virksomme pillene hver dag og starte igjen med nytt brett på igjen på rett dag. Ønsker du å hoppe over mensen skal du bare starte på nytt brett i dag. Det betyr ikke noe at du har tatt en sukkerpille. Obs at hvis pausen mellom virksomme piller har blitt mer enn 36 timer kan sikkerheten bli redusert, og det er litt økt fare for at du får en blødning uansett. 

For noen fungerer det veldig godt å hoppe over mensen i lang tid, uten at de får blødninger. Andre får en blødning allikevel. Skjer det, kan du bare ta pause i 7 dager når du får blødning, eller ta ferdig brettet og så ta sukkerpillene. Det kan være lurt å prøve seg fram med å ta to - tre brett for så å ta pause i syv dager. Tar du pause utenom de "faste" tidene er det viktig at du alltid har tatt minst 21 piller før pause og at pausen aldri blir mer enn 7 dager. 

Det er litt individuelt når mensen kommer i uka med sukkerpiller, i pakningsvedlegget står det at blødningen starter vanligvis etter to eller tre dager, og det er ikke sikkert den er ferdig før du starter på neste brett med tabletter. Du skal uansett starte på nytt brett til fast dag, selv om blødningen ikke har stopper. 

De første månedene du bruker p-piller er det ganske vanlig å få mellomblødninger. Det bruker å gå over etter tre til seks måneder, når kroppen har vent seg til hormonene fra p-pillene. Hvis du blir plaget med uregelmessige blødninger er det lurt å vente med å hoppe over mensen til blødningene er mer regelmessige.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon