Hopp til hovedinnholdet

Kan legevakta ta ut p-stav?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om det går Ann å ta ut p-stav hos legevakt? Jeg er lærling på en plass hvor man må være på jobb fra 0830-16/19 hver dag pågrunn av egne kunder(frisør), jeg har derfor ikke mulighet før om en måned til å dra til legen. Kan legevakta ha den ut?

Besvart 29.05.2019 22:07
 

Svar
Hei

Ja det kan være det går an å ta ut p-staven på legevakten. Det å ta ut p-stav er noe som krever spesiell trening og opplæring. Det kan være at de tar ut p-stav noen steder på legevakten og andre steder ikke, avhengig av hva slags opplæring de har de som er ansatt der.

Ring gjerne til legevakten i nærheten av der du er og spør om de kan ta ut p-staven din. 

Det er bra at du prioriterer å være til stede på lærlingeplassen din hele tiden. Hvis du snakker med sjefen på lærlingeplassen kan det være du kan planlegge en dag å oppsøke helsestasjon for ungdom i jobbtiden. Ring gjerne helsestasjon for ungdom og hør når de har ledig time, så kan du høre med arbeidsplassen din etterpå om du kan planlegge dette inn i arbeidshverdagen.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon