Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ømme, nesten såre nippler, kan det være bivirkning av spiral?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er jente på 20 år, som har gått på p-piller i rundt 1 år før jeg byttet til spiral for 1 mnd siden. Jeg har ikke hatt noen bivirkninger av spiralen foreløpig, utenom litt småblødninger, som jeg vet er normalt. De siste 4 dagene har jeg til tider opplevd ganske ømme, nesten såre (ingen synlige sår eller rødhet), brystvorter. Vet at ømme bryst er en bivirkning de 3 første mnd etter innsetting, men jeg har ikke vondt i selve puppene, kun brystvortene. Smertene kommer og går litt, og er vondere enkelte ganger enn andre. Det er ikke vondt generelt, men heller mer når jeg er borti med klær eller kniper på de. Niplene strutter også mer enn vanlig, noe jeg syntes er rart. Jeg er litt redd for at det har gått betennelse i brystvorten etter jeg hadde litt fuktig sportsbh i et par timer etter en joggetur fredagen. Bør jeg gå til legen og få det sjekket, eller er det en normal bivirkning av spiralen? Gjelder kun niplene, og ikke brystene i seg selv...

SVAR

Besvart 29.05.2019 19:18:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Langtidsvirkende prevensjonsmidler anbefales

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

 

Les mer
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
account_circle