Hopp til hovedinnholdet

Har p-pillen i munnen litt før jeg svelger, har den dårligere effekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går på microgynon. Når jeg skal ta p-pillene mine så pleier jeg å måtte kjenne at p-pillen er i munnen før jeg svelger den. Dette er en dårlig uvane, men det er slik jeg husker og kan være helt sikker på st jeg har tatt pilla. Jeg pleier da å ta pilla mellom tennene og på tunga for å være sikker på at jeg har den i munnen før jeg svelger den. Men har nå begynt å tenke på om det kan gjøre effekten av p-pillen svakere. Jeg pleier bare å ha den i munnen 10-20 sekunder før jeg svelger den, men noen ganger kommer det en litt søt smak fra pillen. Pillen blir alltid svelget hel, men vet ikke om en hinne blir ødelagt når jeg tar den mellom tennene. Eller om spyttet løser den opp før jeg svelger. Har dette noe å si på effekten av pilla?

SVAR

Besvart 12.06.2019 21:01:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle