Hopp til hovedinnholdet

Har p-pillen i munnen litt før jeg svelger, har den dårligere effekt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på microgynon. Når jeg skal ta p-pillene mine så pleier jeg å måtte kjenne at p-pillen er i munnen før jeg svelger den. Dette er en dårlig uvane, men det er slik jeg husker og kan være helt sikker på st jeg har tatt pilla. Jeg pleier da å ta pilla mellom tennene og på tunga for å være sikker på at jeg har den i munnen før jeg svelger den. Men har nå begynt å tenke på om det kan gjøre effekten av p-pillen svakere. Jeg pleier bare å ha den i munnen 10-20 sekunder før jeg svelger den, men noen ganger kommer det en litt søt smak fra pillen. Pillen blir alltid svelget hel, men vet ikke om en hinne blir ødelagt når jeg tar den mellom tennene. Eller om spyttet løser den opp før jeg svelger. Har dette noe å si på effekten av pilla?

Besvart 12.06.2019 21:01
 

Svar
Hei

Så lenge du svelger hele pillen og ikke spytter ut noe etterpå skal ikke dette ha noe å si for effekten. P-pillen er utsatt for væske hele veien ned i tarmen hvor den brytes ned og tas opp. Hormonene blir så fraktet i blodet og virker der de skal. 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon