Hopp til hovedinnholdet

Jag er FTM, hvilken prevensjon kan jeg bruke for ikke å bli gravid?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en trans gutt (FTM) og har nylig fått en ny partner som ikke liker å bruke kondom fordi han ikke merker noe når han bruker det. Jeg har ikke hatt mensen på ca. 6mnd (pga hormon behandling) men har lest at risikoen for å bli gravid er ikke helt borte likevel selvom sjangsen ikke er så stor. Hva slags prevensjons midler burde jeg bruke for å kunne ha sex med partner uten kondom uten å bekymre meg for graviditet?

Besvart 25.06.2019 23:02
 

Svar
Hei gutt 20!

Først av alt, er det ok å være litt tydelig med parteren din. Han sier han ikke føler noe når han bruker kondom. Da er det ok å teste ut ulike kondomer og finne det som passer. Bruker en et kondom som er for lite eller for stort, vil en ikke føle noe. Kondom vil også beskytte deg mot å bli smittet av seksuelt overførbare infeksjoner.

Det er mange ulike prevensjonsmidler du kan bruke for å være trygg på å ikke bli gravid. Noen FTM synes det er problematisk å bruke et prevensjonsmiddel som må tas hver dag, for eksempel p-piller. Da vil en hormonspiral være et bedre prevensjonsmiddel. Det gir lite bivirkninger, er lavdosert når det gjelder hormoner og vil for de fleste føre til at menstruasjonen forsvinner. Spiralen inneholder ikke østrogen, men gestagen. En trenger ikke å huske på å bruke spiralen, siden den ligger inne i kroppen i opptil fem år. 

Du kan få resept og lagt inn spiralen på helsestasjon for ungdom i kommunen din. Les mere om hormonspiral her.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon