Hopp til hovedinnholdet

Har brukt Cerazette og Desogestrel i 4 måneder og blør fortsatt

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynte med å gå på cerazette, de to første ukene blødde jeg ingenting å tenkte jeg var heldig som slapp blødninger.... blødningene kom etter to uker. jeg gikk da to måneder på cerazette, før jeg fikk desogesterel på apoteket som var ett billigere alternativ. Problemet er at jeg har blødd siden da og har nå gått på desogesterel i 2 måneder også, altså har brukt piller i 4 måneder tilsammen, jeg trodde det stabiliserte seg etter 3 mnd? Jeg lurer på hva jeg kan skal gjøre for er så lei av å blø konstant hele tiden! Tror du kroppen vil reagere likt med pstav også? Kan bare bruke prevensjon med østrogen (tror det var østrogen) så hadde vært kjipt om det ikke er noe av det som funker da jeg har veldig lite lyst til å ha spiral osv....Takk for svar!

Besvart 14.08.2019 23:03
 

Svar
Hei jente 18 år!

Uregelmessige blødninger er en kjent bivirkning av Cerazette. Cerazette og Desogestrel inneholder samme virkestoff og er gestagenpiller som ikke inneholder østrogen. De kalles også østrogenfri p-pille eller mini-pille. 

P-stav er også et gestagen preparat og inneholder ikke østrogen. Men p-staven Nexplanon inneholder en annen type gestagen, som du kan reagere annerledes på. Det kan bli likt, men kan også fungere bedre, det vet man ikke før man prøver. 

Jeg råder deg til å ta kontakt med fastlegen din som kan hjelpe deg å vurdere hva som blir den beste prevensjonsmetoden for deg. Jeg vil tro at det er østrogen du ikke kan bruke - det gir noe økt fare for blodpropp og er ikke anbefalt for alle. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon