Hopp til hovedinnholdet

tatt dobbel dose med Microgynon og en pille fra et annet brett

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg begynte på Microgynon i sommer og startet på p-pillebrettet på en fredag. Jeg har akkurat begynt på tredje brett etter å ha hatt en pillefri uke etter andre brett. Jeg startet på tredje brett på fredag for en uke siden. Da jeg i kveld skulle ta p-pilla mi så jeg at jeg at pilla for torsdag ikke var tatt, noe jeg stusset litt over da jeg ikke kan skjønne når jeg skulle ha glemt å ta en pille, men tok da pilla for torsdag og fredag nå i kveld. Etterpå oppdaget jeg at jeg da jeg startet på brettet (på en fredag) hadde tatt feil dag på brettet og at jeg derfor ikke har glemt en pille, men bare har tulla med dagene; altså tatt første pille på en fredag, men så står det «torsdag» på brettet. Jeg har tatt dobbel dose i kveld, helt unødig. Hvordan forholder jeg meg nå? Fullfører jeg bare brettet på vanlig måte, men da med 21 piller på 20 dager? Takk for svar!

Besvart 05.09.2019 16:33
 

Svar
Hei jente!

Det   er fort gjort å gå litt surr i brett og piller. Om du har tatt dobbel dose, vil ikke det ha noe å si, det kan være du kan få litt forbigående hodepine.

Du kan fint ta en pause på 24 t før du fortsetter som normalt igjen på p-pillene dine. Du vil likevel opprettholde sikker prevensjon.

Hovedregel for å opprettholde sikker prevensjon ved bruk av kombinasjons p-piller er at det ikke må gå mer enn 48 timer mellom 2 p-piller. 

Lykke til videre:)

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon